5 مزیت کمک به دیگران برای بالا بردن سلامت جسمانی

بدیهی است که انجام دادن کار نیکو و خوب ذاتا پسندیده است. اما نکته این است که این خوب بودن شامل فاعل این کار خوب نیز هست، به عبارت دیگر به همان‌اند ازه که دریافت کننده سود می‌برد عامل آن نیز سود می‌برد. مزایای اختصاص دادن وقت و انرژی برای افراد بیمار و مسن و یا برنامه‌هایی از این دست که قرار است شما به صورت داوطلبانه انجام دهید برای آن ها انجام دهید واضح هست. باعث افزایش طول عمر و بالا رفتن اعتماد به نفس و موارد دیگر می‌شود. موضوعی که وجود دارد این است که تاثیرات مثبت داوطلب شدن برای انجام چنین کارهایی از جمله مسائلی است درباره آن آنطور که باید و شاید صحبت نمی‌شود و یا افراد از آن بی اطلاع هستند. ما قصد داریم چند مزیت کارهای داوطلبانه را بر شماریم.

قبل از هر چیز شاید بد نباشد بدانید که براساس تحقیقات انجام شده در آمریکا تنها یک چهارم افراد در آمریکا فعالیت های داوطلبانه انجام می‌دهند و سه چهارم آمریکایی‌ها فقط خواستار این هستند و وارد عمل نمی‌شوند. کمک کردن به دیگران تنها باعث بهتر کردن حال و احوال نمی‌شود بلکه سلامت جسمانی را بالا می‌برد.

  1. کاهش استرس: چه درگیر محل کار باشید و یا چه در خانه، مطمئنا روزهایی خواهد بود که به شدت استرس را تجربه می‌کنید. عموما دلایل زیادی برای این استرس ها وجود دارد و حتی کسانی که در زندگی استرس کمتری را تجربه می‌کنند هم خواه، ناخواه مقادیری استرس خواهند داشت. حال، دو تحقیق بین المللی در سال 2013 نشان می‌دهد که کمک به دیگران یکی از عواملی است که باعث کاهش استرس می‌شود.
  2. کاهش استفاده از داروها و مخدرها: در سال 2015، در رساله رفتارهای اجتماعی آکسفورد مطلبی در این خصوص منتشر شد که نشان می‌داد دانش آموزان و دانشجویانی که کار داوطلبانه انجام می‌دهند تمایل کمتری به مواد مخدر و مشروبات الکلی دارند. این گزارش کاهش موارد دیگری مانند تخلف در مدرسه یا اخراج از مدرسه را گزارش کرده است.
  3. کاهش احتمال بیماری های قلبی و عروقی: انجام کار داوطلبانه یه راه زیرکانه است برای اینکه بتوانیم از خانه خارج شویم و لحظاتی از صفحات مانیتور به دور باشیم. نتیجه آن است که اینگونه فعالیت ها باعث کاهش وزن و کلسترول می‌شود. هر چند هر گونه فعالیتی که بدن را به تحرک وا دارد چنین نتایج قابل قبولی خواهد داشت اما چنین فعالیت‌هایی  علاوه بر مزایای نیکوکارانه‌شان چنین اثرات مثبتی هم دارند. براساس تحقیقات انجام شده در سال 2013 در آمریکا ده درصد از دانش آموزانی که در فعالیت های داوطلبانه مشارکت داشته‌اند توانسته‌اند  وزن اضافی خود را کاهش دهند و کلسترول خونشان به عدد استاندارد رسید.
  4. کاهش احتمال مرگ و میر: زمانی که شما روند پیری را طی می‌کنید امراض گوناگون و متفاوت به سراغ شما می‌آید و سلامت شما را تحت شعاع این امراض قرار می‌دهد. تحقیقی در مجله روانشناسی و سالمند نشان می‌دهد که فعالیت های داوطلبانه احتمال مرگ و میر را در بزرگسالان که کاهش می‌دهد. هر چند محققان سلامتی افراد را قبل از شروع این فعالیت‌ها در نظر گرفته بودند.
  5. افزایش هورمون های شادی بخش: بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که نیکوکاران با درصد کمتری دچار افسردگی می‌شوند. آن ها عزت نفس بالایی دارند، همچنین عملکرد بهتری در مقایسه با افرادی است که در این فعالیت ها شرکت ندارند. در حقیقت تحقیقات نشان می‌دهند داوطلبانی که فعالیت های مددکاری اجتماعی را تجربه کرده‌اند از مزایای روحی بیشتری بهره برده‌اند تا افرادی که گیرنده این گونه کمک‌ها بوده‌اند. پس در حقیقت چه اتفاقی در حال وقوع است؟ ساده‌ترین و خلاصه‌ترین توصیفی که میشه انجام داد این است، وقتی بی دریغ به کسی یاری می‌رسانیم مغز ما هورمون‌هایی مانند: دوپامین، سروتونین و هورمون‌های دیگر که شما را گرم نگه می‌دارد.

1 دیدگاه دربارهٔ «5 مزیت کمک به دیگران برای بالا بردن سلامت جسمانی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا