تاریخچه پیراهن مردانه عکس کاور

پیراهن مردانه، لباسی که تاریخ مد را تحت تأثیر قرار داد

پیراهن‌های مردانه نوعی لباس مردانه دکمه دار است با  انواع مختلف یقه که با آستین‌های بلند و گاهی کوتاه همراه هستند. با نوع دیگری از لباس مردانه، که با نام تی شرت، پولوشرت یا پیراهن های ورزشی که معمولا بدون دکمه است و مناسب استفاده با کراوات نیستند متفاوت است.  درمیان انواع لباس مردانه شامل بالاپوش و شلوار بایست گفت پیراهن مردانه یک لباس همه کاره است هر در هر جایی و هر مناسبتی کاربرد دارد. پیراهن مردانه به نوعی تبدیل به یک نماد از یک مرد شیک پوش متین شده است.

عکس قدیمی مردی که پیراهن مردانه پوشیده

امروزه پیراهن مردانه بخشی ثابت از کمد لباس مردان را تشکیل می دهد. بیشتر پیراهن ها  برای همراهی با جلیقه و کراوات طراحی شده‌اند، اما می‌توانند به تنهایی با شلوار پارچه ای یا شلوارکتان هم استفاده شوند.

اولین پیراهن های مردانه بدون یقه

پیراهن‌ مردانه برای اولین بار در لباس اروپایی در قرن هفدهم به عنوان نوعی لباس زیر ظاهر شدند، که ابتدا برای حفاظت از جلیقها و کت های گران‌قیمت در برابر عرق و خاک طراحی شده بودند. از سالهای آغازین قرن هجدهم، پیراهن‌های مردانه به مرور به عنوان لباسهای مستقل مهمی اهمیت پیدا کردند وبه صورت مستقل مورد توجه مردان قرار گرفتند. با توجه بیشتر بیو برومل (Beau Brummel) به عنوان یکی از پیشگامان صنعت مد و پوشاک در اروپای قرن هجده و سایر علاقه مندان به این صنعت به استفاده از پیراهن های سفید و تمیز از جنس پنبه، پیراهن مردانه را به نماد و نشانه ی مردان طبقه متوسط و بالا تبدیل شد. زیرا تنها آنها بودند که از عهده خرید و شستشوی مرتب آنها برمی آمدند. از آنجا که پیراهن های آن دوران که بیشتر سفید و از جنس کتان بدند به راحتی کثیف وآلوده می شدند تا میانه قرن نوزده حتی، کسانی که شغل های میدانی و در فضای باز داشتند و افراد معمولی جامعه که توان خرید و نگهداری مرتب پیراهن را نداشتند کمتر مشتری آن بودند. با توسعه صنایع شیمیایی و شوینده ها از یک سو و اختراع ماشین لباس شویی از سوی دیگر بازار پیراهن مردانه رشد و توسعه ای فراوان پیدا کرد. هرچند همچنان پیراهن به عنوان نماد مردان طبقه متوسط و بالا یا به اصطلاح “یقه سفید ها” باقی ماند.

پیراهن مردانه با کت و شلوار

در ابتدا پیراهن ها مانند پولیور با کشیدن روی سر پوشیده می شدند و جلو بسته بودند. ایده پیراهن‌های جلوباز در سال 1871 به وجود آمد که آن زمان شرکت براون، دیویس و شرکا اولین پیراهن به سبک کت مردانه را ثبت کرد. پیراهن‌های راه راه در اواخر قرن نوزدهم محبوب شدند، اما برخی از افراد با شک به آنها نگاه می‌کردند و فکر می‌کردند که رنگ این پیراهن‌ها برای مخفی کردن کثیفی انتخاب شده است، همچنان پیراهن های سفید به عنوان نماد یک مرد موقر و کلاس بالا شناخته می شد.

عکس تزیینی مقاله تاریخچه پیراهن مردانه شماره 2

در اوایل قرن بیستم، یک سبک مشابه از پیراهن‌های جلوباز مانند مدل ابداعی شرکت توسط براون، دیویس و شرکا با جلوی صاف سجاف دکمه به بازار ارایه شد. سجاف برای افزودن استحکام اضافی به پیراهن استفاده می‌شود و شامل یک تاشو اضافی از پارچه است که در جلوی پیراهن دوخته می شود. الزامات اساسی برای یک پیراهن با کیفیت بالا شامل تقویت‌کننده‌ها برای تقویت بین سینه و پشت پیراهن، سرشانه ها به پیراهن اضافه شد. دکمه‌های مرواریدی، و استخوان‌های گردن قابل جداشدن در پیراهن به کار کرفته می شد برای استحکام یقه از آهار استفاده می شد. در همین زمان با جایگزین شدن کراوات های امروزی با کرواتهای گردنی قرن نوزده به مرور یقه های برگردان امروزی جایگزین یقه های ایستاده شق ورق پیشین شدند. امروزه یقه پیراهن مردانه بسیار متنوع است شاید بیش از ده ها مدل مختلف یقه پیراهن طرحی شده و تولید و به بازار ارایه می شود.

عکس تزیینی مقاله تاریخچه پیراهن مردانه شماره 1

پیراهن مردانه دیگر تنها در رنگ سفید تولید نمی شود پیراهن های رنگی، راه راه، چهار خانه یا باطرح های فانتزی دیگر از انواع پذیرفته شده پیراهن هستند. همچنین پارچه پیراهن مردانه نیز تنوع قابل توجهی در بافت دارند. یک پیراهن رسمی و یا روزمره با بافت و جنس مختلف پارچه نیز تعریف می شوند، پارچه آکسفورد، پوپلین، تویل و بسیاری از انواع پارچه در این صنعت به کار گرفته می شوند.

عکس تزیینی مقاله تاریخچه پیراهن مردانه شماره 3

در ابتدای قرن بیستم مدل زنانه پیراهن مردانه با عنوان شومیز یا بلوز تولید شده از پارچه های نساجی با روش خیاطی بسیار به بازار عرضه شد و مورد استقبال قرار گرفت. از سال 1930 مدل زنانه پیراهن یا همان شومیز بسیار محبوب و فراگیر شد.

عکس تزیینی مقاله تاریخچه پیراهن مردانه شماره 4

هرچند پیراهن را بایست به راستی یک لباس همه کاره دانست و کاربرد غیر رسمی و روزمره آن به طور کامل پذیرفته شده است و کاربرانی متفاوت از هر نسل و سنی دارد. اما همچنان به عنوان رسمی ترین لباس مردانه در کنار کت و شلوار قرار می گیرد. بدون کراوات یا با کراوات همچنان پیراهن مردانه لباس شاخص و نمادین یک مرد موقر و متین محسوب می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا