با “ماری کندو” چگونه مرتب باشیم

خیلی از ما اطرافمان را با وسایل و چیزهایی که دیگر به آن‌ها نیاز نداریم پر کرده‌ایم. شاید فکر کنید نظم و ترتیب دادن به این وسایل از روش خاصی پیروی نمی‌کند اما برای خلاص شدن از وسایل بلا‌استفاده و مرتب کردنشان می‌توانیم به راحتی به ماری کندو Marie Kondo)) مراجعه کنیم. ماری کندو که به (Konmari) کُن‌ماری نیز شهرت دارد، مشاور نظم و ترتیب است که با مراجعه به خانه افراد آن‌ها را در این زمینه راهنمایی می‌کند.

کندو می‌گوید که او از کودکی به نظم دادن وسایل و خانه علاقمند بوده‌ است. او از روزهایی یاد می‌کند که در مدرسه هنگامی که بقیه‌ی همکلاسانش مشغول بازی بودند او به سراغ کتابخانه می‌رفته و به نظم دادن کتاب‌ها می‌پرداخته. ماری در آن روزها وسواس زیادی برای دور ریختن وسایل داشت. یک روز وقتی بسیار عصبی و مضطرب بود از هوش رفت. او در ادامه تعریف می‌کند که در آن دو ساعت صدای عجیبی شنیده که به او گوش‌زد کرده که باید بیشتر از این‌ها مراقب وسایلش باشد. او متوجه شده که باید وسایل و چیزهایی که باعث خوشحالی او می‌شوند را نگه دارد و مابقی را دور بریزد، اینگونه است که می توان آن را نظم و ترتیب نامید.

ماری چهار کتاب در زمینه نظم و ترتیب و جزئیات مربوط به آن، یعنی تا کردن لباس‌ها و مرتب کردن وسایل نوشته است. کتاب‌های او به چند زبان ترجمه شده است چینی، ژاپنی، کره‌ای، فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و… کتاب “جادوی تغییر زندگی با آراستن” به بیش از 30 زبان دنیا ترجمه و منتشر شده است. تاثیری که این کتاب بر روی مردمان کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی گذاشته باعث شده آن را به یکی از پرفروش ترین کتاب‌ها تبدیل کند.

روش‌های ماری برای نظم و ترتیب

آراستن در یک مرحله، سریع و کامل

اولین چیزی که بسیار مهم است این است که برای شروع و اتمام جمع‌آوری وسایل زمان دقیق، مشخص کنیم و در کوتاه‌ترین زمان وسایل را منظم و مرتب کنیم. شما نیاز به یک شوک دارید تا بتوانید ذهن و افکارتان را به صورتی تغییر دهید تا وسایلتان را منظم و مرتب کنید.

وسایل را با شاخه آن مرتب کنید نه مکان آن

چیزی که برای منظم کردن وسایل مهم است، این است که آن‌ها را به حالت یک کوه وسط خانه قرار دهیم. به عنوان مثال، تمام کتاب‌های خانه را وسط خانه بیاوریم، هر آنچه که کتاب موجود هست. اینگونه است که متوجه می‌شویم چقدر کتاب در خانه داریم و از مقدار واقعی آن با خبر می‌شویم. از این مرحله به بعد می‌توانیم انتخاب کنیم که کدام کتاب‌ها را نگه داریم و کدام کتاب‌ها را نگه نداریم و آن‌ها را واگذار کنیم.

این سوال را از خود بپرسید آیا این (هر چیزی) باعث خوشحالی من می‌شود؟

در این مرحله چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که بیشتر از اینکه فکر کنیم از دست وسایل و لوازم خود خلاص شویم به این فکر کنیم که می خواهیم با کدام یک از آن‌ها زندگی کنیم. کدام یک از آن‌ها ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما به آن‌ها حس خاصی داریم. اینکه تصمیم درستی بگیریم و بتوانیم بین آن‌ها انتخاب کنیم کدام‌ها را نگه داریم چیزی است که ماری به آن اشاره می‌کند.

برای اینکه متوجه شوید که چیزی را باید نگهدارید یا خیر، بهتر است اول آن را در دست خود بگیرید، آن را لمس کنید، مدتی در دست خود نگه دارید و به خود نزدیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پیمایش به بالا